DİYALİZ TATİLİ İÇİN 60 İLDE KAPASİTE ARTIŞI YAPILDI

6.06.2014 16:59:10
Sağlık Bakanlığı, memleketine gitmek isteyen diyaliz hastaları için 60 ilde kapasite artırımı yaptı.

  Sağlık Bakanlığı, böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz makinelerinde tedavi gören 65 bin hastaya yaz döneminde 'memleket' jesti yaptı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce bu yılki tatil diyalizi planlamasıyla ilgili genelge yayımlandı.

Haziran ayından başlayarak 4 ay süreyle tatil yapacak diyaliz hastalarının mağdur olmaması için 60 ilde uygun merkezlere kapasitelerini artırma izni verildi. Genelgede, tatil dönemi kabul edilen haziran-eylül ayları arasında, su sistemi kapasitesi yeterli ve uygun koşullara sahip diyaliz merkezlerinin, cihaz ekleyerek diyaliz hastalarına hizmet verebileceği kaydedildi. Geçen yıl 59 ili tatil diyalizi kapsamına alan Bakanlık, bu yıl valiliklerden gelen talep doğrultusunda 60 il belirledi.

2013 listesinde bulunan Muş ve Yozgat, bu yılki listede yer almazken, Kocaeli ve Uşak, tatil diyalizi kapsamına alındı. Bu yıl tatil diyalizi uygulaması kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Erzincan, Gümüşhane, Hatay, Kars, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon, Tunceli, Zonguldak'ında aralarında bulunduğu, uygun durumdaki merkezlere kapasite artırma izni verildi.

Kaynak: Sabah Sağlık

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 2707
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler