OZON TERAPİ NEDİR ?
5.08.2016 11:08:51
OZON TERAPİ NEDİR ?
İnsanoğlu ozonu atmosferde yoğunluğu azalmış OZON DELİĞİ ile tanırken onun tedavi edici muhteşem özelliği daha geri planda kalmıştır.
Ozon, tıpta hastalıkların tedavisinde 150 yıldan fazla zamandır uygulanmaktadır. OZON GAZI kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere "ozon terapi" denilmektedir. Tedavi yöntemleri içerisinde MUCİZE sözcüğünü hak eden belki de sadece ozon terapidir. Ozon terapi bazı hastalıklarda ana tedavi yöntemi olarak kullanılırken, bazı hastalıklarda tedaviye destek ve tamamlayıcı olarak kullanılmaktadır.
Ozon göklerden gelen şifadır. Güçlü bakteri, virus ve mantarları öldürücü etkisi, bağışıklık sistemini düzenleyici etkisi (immünomodülatör etkisi), oksijenin dokulara taşınması ve salıverilmesi üzerine olan olumlu etkisi, hızlı ve etkili yara iyileştirici özellikleri sayesinde medikal ozon gazı çok geniş hastalık yelpazesinde kullanım imkanı bulmaktadır. .
Ozonun Kullanıldığı Hastalıklar
Yaşlılıkta ozon tedavisi (Alzheimer, Demans, Parkinson, Bağışıklık Sistemini Güçlendirme Damar Tıkanıklığı,) İ
yileşmeyen yaralar (Diabetik Ayak, Decubit Yaraları, Enfeksiyona Bağlı Yaralar, Yanık Yaraları)
Kronik hastalıklar ( Yüksek Tansiyon, Şeker Hastalığı)
Nörolojik hastalıklar (Migren, Vertigo (baş dönmesi), Epilepsi, Bunama, Spastik Çocuklar)
Cilt ve saç hastalıkları (Ürtiker, Saç Dökülmesi, Saç Yağlanması, Egzama, Sedef, Ter Kokusu)
Solunum sistemi hastalıkları (Astım, Bronşit, KOAH)
Kas, eklem ve romatizmal hastalıklar (Diz ve Eklem Kireçlenmeleri, Romatizmal Ağrılar, Menisküs Yırtıkları, Bel Fıtığı, Boyun Fıtığı)
Virüslerin yol açtığı hastalılar (Domuz Gribi, Kuş Gribi)
Mide ve barsak hastalıkları (Ülseratif Kolit, Crohn Hastalığı, H, Pylori Tedavisi)
Kadın hastalıkları (Menapoz etkilerini azaltmak, Kısırlık ve Tüp Bebek tedavilerini desteklemek)
Göz hastalıkları (Sarı Nokta Hastalığı)
Karaciğer hastalıkları (Sebebi bilinmeyen karaciğer enzim yüksekliği, Hepatit B, Hepatit C)
Kanserin önlenmesi ve tedavisi
Böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesi
Selülit tedavisi Kronik yorgunluk sendromu
Stresle mücadelede
Detoks (toksinlerden arınma) amaçlı
Anti aging (yaşlanmaya karşı) amaçlı
Cinsel fonksiyonların düzenlenmesi
Sporcularda performans arttırıcı
NASIL ETKİ EDER ?
Mikrobik Hastalıklarda;
Ozonun en iyi bilinen özelliği olan bakteri, mantar, parazit ve virüs gibi mikroorganizmaları öldürme etkisi sebebiyle, enfekte olmuş yaralarda, tüm enfeksiyon hastalıklarında direkt öldürücü özelliğinden yararlanılır.
Vücudumuzdaki beyaz kan hücrelerinin (savunma hücreleri) hem sayısını hem de fonksiyonlarını arttırarak vücudun savunma sistemini güçlendirir.
Birçok enfeksiyon hastalıklarında dışarıdan verilen ve bu sırada oldukça fazla yan etki gösteren interferon; ozon terapi ile vücutta (endojen) olarak çok fazla miktarda üretilmektedir.
Bağışıklık sistemi bozukluklarında Ozon terapi, farklı doz ve yöntemlerle, bağışıklık sistemi üzerine aktivasyon, modülasyon ve süpresyon etkisi gösterebildiğinden bağışıklık sistemi (immün sistem) bozulması ile ortaya çıkan hastalıklarda tedavi edici ve / veya destekleyici etkisi vardır.
Oksijenlenme Bozukluklarında;
Alyuvarların (kanda oksijen taşıyan kırmızı hücreler) elastikiyetini artırarak kılcal damarlardan geçişini kolaylaştırır. Kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini artırarak organların ve dokuların oksijenlenmesini artırır.
Dokulara oksijen taşınması ve salıverilmesi yönünde olumlu etkisinden dolayı, tüm dolaşım bozukluklarında tek başına tedavi edici özelliği mevcuttur.
Ağrılı Durumlarda;
Kimyasal akupunktur olarak da adlandırılan lokal ozon terapi uygulamalarında , oksijenlenme sağlamasının yanında, ödem çözücü, ağrı giderici özelliği ile tüm kas eklem ağrılarında muhakkak uygulanması önerilmektedir.
NASIL UYGULANIR ?
Ozon terapide çok fazla sayıda uygulama yönteminin olması tedavi açısından hastalara alternatif sunar. Seçilen tedavi yöntemi hastaya ve hastalığına göre değişebilir.
1. Majör Otohemoterapi
En çok bilinen ve en çok uygulanan yöntemdir. Hastadan alınan 50-100 ml kanın; hastaya ve hastalığa göre değişebilen, doktorunun belirlediği dozdaki ozon gazı ile karıştırılarak hastaya tekrar geri verilme işlemidir.
2. Minör Otohemoterapi
Hastadan alınan 3-5 ml kan belirlenen dozda ozon gazı ile karıştırılarak kas içi yol ile geri verilir. Ozon aşısı da denilen bu yöntem bağışıklık sisteminin güçlenmesini istediğimiz durumlarda özellikle uygulanması gereken bir yöntemdir.
3. Torbalama (bagging)
Daha çok ayaklar, bacaklar ve kollar özel bir plastik torba içine yerleştirilir. Öncelikle kol veya bacaklar ıslatılıp içi ozon gazı ile doldurularak bekletilmesi şeklinde uygulanır. Bu metod iyileşmeyen enfekte yaralar başta olmak üzere pek çok cilt hastalıklarında uygulanmaktadır.
4. Ozonun Kas ve Eklem İçi Enjeksiyonu
Ozon gazı ilgili kas dokusu içine veya eklem içine enjekte edilir.
5. Rektal ya da Vajinal Ozon Uygulaması
O3 gazının makattan (rektal insuflasyon) uygulanmasıdır. Hasta hafif şişkinlik dışında acı hissetmez. Erişkinlerde bağırsaklarla ilgili hastalıklarda uygulanırken, çocukların bütün hastalıklarında majör otohemoterapi yerine bu yöntem tercih edilir. Genital enfeksiyonlarda bayan hastalarda vajinal insuflasyon uygulanır.
6. Cilt Uygulamaları
Ozon gazının farklı hastalıklarda farklı bölgelere olmak üzere cilt altına, selülitte yağ dokusu içine, yara kenarına, keloidin kenarına gibi yerlere enjeksiyonu.
Kaynak: Uz.Dr. Nur TOPÇU
Yorumlarınız
Haberin okunma sayısı :
1246
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.
Diğer Haberler