Prof.Dr.Gültekin SÜLEYMANLAR ''TÜRKİYE'de ORGAN MAFYASI HİÇ OLMADI''

20.12.2014 15:40:26

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, organ mafyasının Türkiye'de hiç olmadığını, bu söylentilerin organ naklini ciddi sekteye uğrattığını söyledi.
 
 
 
 
Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada olduğu gibi ülkemizde de halk arasında organ mafyası bulunduğuna dair asılsız söylentiler olduğunu belirtti. Türkiye'de organ mafyasının hiç olmadığını kaydeden Süleymanlar, şu bilgileri verdi: ''Organ mafyası Türkiye'de hiç olmadı. Bu söylentiler organ naklini ciddi sekteye uğratıyor. Halk arasında organ mafyasının bazı kişilerin organlarını çaldığı anlatılmaktadır ancak organ nakli kolay bir iş değil. Basit bir klinikte organ nakli mümkün değildir. Adli Tıp Kurumu ve Emniyetin yaptığı açıklamalara göre bu konularda Türkiye'de her hangi bir olay olmadı. Bu tür söylentiler organ naklini ciddi sekteye uğratıyor.''

Türkiye'de canlıdan organ naklinin şartlarının belli olduğunun altını çizen Süleymanlar, organ ticaretinin yasak olduğunu, organ sorununu çözmek için kadavra bağışının özendirilmesi gerektiğini belirtti. Süleymanlar, halkın organ mafyasına ilişkin söylentilere inanması gerektiğine işaret ederek, organ bağışı ile bir çok kişinin hayatının kurtulabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Süleymanlar, AÜ Organ Nakli Merkezinde kayıtlı 1763 böbrek, 45 kalp, 75 karaciğer ve 55 pankreas bekleyen hasta bulunduğunu, merkezde akciğer ve ince bağırsak nakillerinin yapılması için çalışmaların yürütüldüğünü, bu nakilleri yapacak personelin eğitildiğini sözlerine ekledi.

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 3410
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler