KÜÇÜK AZİZ , BÜYÜK YÜREK

30.01.2013 00:17:11

 BOZYAKA HASTANESİ'NE BAĞIŞ AKINI

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir ilköğretim öğrencisinin organ nakli için sosyal paylaşım sitesi üzerinde bağış kampanyası başlatmasının ardından gönüllü organ bağışçıların akınına uğradı. Kampanyaya destek veren 15 kişi, hastaneye giderek bağış formu doldurdu.

NAKİL BEKLEYEN ÇOCUK ÖLÜNCE...


Şerif Remzi İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Aziz Simsar, sosyal medyada organ bağışı kampanyası başlattı. İzmir'de yılbaşı gecesi maganda kurşunuyla vurulduktan sonra tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Arif Dallı'nın organlarını bekleyen kalp hastası bir çocuğun, nakil gerçekleşmeyince öldüğü haberini televizyondan öğrenen Aziz Simsar’ın sosyal medya aracılığı ile başlattığı organ bağışı kampanyası çığ gibi büyüyor.  

“ALMANYA’DAN BAĞIŞ İÇİN BAŞVURDULAR”

 "Kampanyaya dahil olanların sayısı toplam 150 kişiye ulaştı. Ordu, Adana, Sivas, İstanbul, Kocaeli ve Bodrum'dan kampanyaya destek verenler var" diyen anne Nermin Simsar,  "Arif'in organları Yasin'e yetişseydi Yasin yaşayacaktı. Bu durum beni çok üzdü. Odama çıkıp sosyal paylaşım sitesi hesabımdan organ bağışı daveti yaptım. Bana gelen mesajlarda beni tebrik ediyorlardı. (Ben de varım) diye benim mesajıma cevaplar gelmeye başladı. Başka şehirlerden de organ bağışı yapmak isteyenler mesaj atmaya başladı. Türkiye'nin değişik kentlerinden ve Almanya'dan başvuranlar oldu. Organlarını bağışlamak isteyenleri hastaneye götürerek formlarını doldurmalarını sağlayacağım. Tüm Türkiye'yi ve duyarlı vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Organlarımız toprağın altında çürüyeceğine toprağın üstünde filizlensin."dedi.

“ORGAN BAĞIŞI HAYATA BAĞLAR”
İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Serdar Bayrak Aziz'in sosyal medya üzerinden başlatmış olduğu bu organizasyonun herkese örnek olması gerektiğini belirterek, “Ege Bölgesi’ndeki önemli organ nakli merkezleri arasında yer alan hastanemizde böyle bir çalışma yapılması beni ve tüm çalışanlarımı mutlu etti. Organ bağışı umutla organ bekleyen hastaları hayata bağlıyor” dedi.

Yorumlarınız


Haberin okunma sayısı : 2719
Önemli not: diyalizmerkezleri.org, siteye alınan haberlerin içeriği hakkında sorumluluk kabul etmez. Haberi orjinal kaynağından yargı yolu ya da karşılıklı rıza sonucu kaldırtmışsanız, sitemize başvurarak haberin sitemiz içeriğinden de kaldırılmasını sağlayabilirsiniz. Haberlerde gizli reklam bulunması olasılığı vardır.

Diğer Haberler